Suunnittelu

Päärakenne- ja perustussuunnittelu alan asiantuntijalta

ME-Perustukset on perustusrakentamisen asiantuntija, jonka toimipisteet sijaitsevat Vantaalla, Nurmijärvellä ja Mäntässä. Monipuolinen palveluvalikoima pitää sisällään niin päärakenne- kuin perustussuunnittelun. Lue lisää ja ota yhteyttä!

Perustussuunnittelu

Perustussuunnittelu on tärkeä osa talon rakentamista. Perustukset antavat pohjan talolle, ja perustussuunnittelussa määritetään, minkälainen ratkaisu on kyseiseen kohteeseen sopivin. Oikealla perustussuunnittelulla voidaan hakea kohteen kannalta kestävimmät ja samalla kustannustehokkaimmat ratkaisut.

Perustussuunnittelussa määritellään perustustapa, joka taas määrittelee perustuksissa rakennuksen eri kohdissa käytettävät osat ja tuotteet. Perustustavan määrittää pääasiassa maaperä ja rakennettava rakennus (yksi kerros vai kaksi kerrosta, perustusten päälle tulevan talon materiaali jne.)

Joskus perustussuunnittelun kohdalla ajatellaan säästää, mutta myöhemmin huomataan, että ammattilaisen tekemällä suunnitelmalla olisi voinut säästää kustannuksissa huomattavia summia. Joskus säästö voi olla jopa niin huomattavaa, että kannattaa jopa teettää uudet suunnitelmat. Suunnitelmat ovat tärkeä osa rakentamista ja budjetissa pysymistä, minkä takia perustussuunnittelija kannattaakin valita huolella.

Päärakennesuunnittelu

Muutamat kunnat, lähinnä pääkaupunkiseudulla, vaativat päärakennesuunnittelijan käyttöä. Käytännössä perustussuunnittelija toimii aina päärakennesuunnittelijana. Päärakennesuunnittelijana toimiminen sisältää talotehtaan rakennesuunnitelmien tarkastamisen, allekirjoittamisen ja hyväksyttämisen rakennusvalvonnassa. Päärakennesuunnittelu on pakollinen Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Tuusulassa, Hyvinkäällä, Nurmijärvellä, Kirkkonummella ja Järvenpäässä.Tämän lisäksi seuraavat kunnat edellyttävät tällä hetkellä päärakennesuunnittelijan käyntejä: Vantaa (3 kpl), Helsinki (2 kpl), Järvenpää (2 kpl).

Ota yhteyttä ja kysy tarjous päärakenne- tai perustussuunnittelusta