Perustus

Kellari-, valu- ja harkkoperustus ammattilaiselta

ME-Perustukset on perustusrakentamisen asiantuntija, joka toteuttaa muun muassa kellari-, valu- ja harkkoperustukset valtakunnallisesti. Yritysten ja yksityishenkilöiden tarpeisiin suunnitellut monipuoliset palvelut takaavat, että jokaiseen tilanteeseen löytyy sopiva ratkaisu. Lue lisää tai ota yhteyttä ja kysy!

Valuperustus

Valuperustus tehdään mittatarkasti kokonaan paikan päällä muottien avulla valamalla. Näin saadaan täysin yhtenäinen, saumaton, teräsvahvistettu betonirakenne, joka ei välttämättä vaadi erillistä pinnoitusta. Tämä on nopea ja edullinen tapa saada kantava perusta talolle.

Valuperustus on monipuolinen tapa perustaa taloja erilaisille maaperille. Se soveltuu mm. maanvaraisiin perustusratkaisuihin, tuulettuviin alapohjaratkaisuihin sekä paalutettaviin ja kantavalle alapohjan laatalle suunniteltuihin perustuksiin.

Maanvarainen perustus sopii parhaiten kovalla tai keskikovalla maaperällä olevalle tasamaatontille tai loivaan rinteeseen. Perustus tehdään suoraan sorapatjan tai yhtenäisen anturan päälle.

Tuulettuva alapohjaratkaisua käytetään kaikkiin taloihin, joihin halutaan alapohja tuulettuvaksi. Yleisin syy valita tuulettuva alapohja on tilaelementtitalo, johon tulee aina tuulettuva alapohja. Pohjaveden ollessa lähellä talon perustuspaikkaa, tuulettuva alapohja on myös yleinen valinta. Kantava alapohja toteutetaan yleisesti ontelolaatoilla. Ontelolaatta on esijännitetty betonielementti, joka tuodaan asennusta vaille valmiina paikan päälle.

Paalutettava perustusratkaisu on pehmeälle maaperälle suunniteltu. Tässä perustustavassa maaperään hakataan teräs- tai betonipaaluja kunnes kantava maaperä tulee vastaan. Paaluihin valetaan teräksellä vahvistetut betoniperustukset. Alapohja toteutetaan ontelolaatoilla.

Harkkoperustus

Harkkoperustuksessa käytetään perinteisempää tapaa, jossa betonista valetun anturan päälle muurataan harkoista talolle kestävä perustus / kellari. Harkkoperustus sopii kaikkiin maaperiin ja maastonmuotoihin. Harkkoratkaisu mahdollistaa erikoiset rakenteet haastaviin maasto-olosuhteisiin. Normaali tasamaatontilla valuperustuksilla päästään yleensä kustannustehokkaampaan ratkaisuun kuin harkoilla.

Betonielementtiperustus

ME-Perustuksilta hoituvat betonielementtiperustukset / kellarit ammattitaidolla. Betonielementit mahdollistavat kestävät perustukset, ja ne sopivat useimpiin maaperätyyppeihin. Itse elementit valmistetaan omalla betonielementtitehtaallamme. ME-Perustuksilta löytyvät ammattitaitoiset betonielementtirakentajat.

Näin betonielementtiperustus toteutetaan

Betonielementtiperustuksessa ensimmäiseksi valetaan betonista antura. Tämän jälkeen anturoiden päälle nostetaan betonielementit nosturilla. Sitten betonielementtien saumat valetaan ja tarvittaessa asennetaan myös ontelolaatat.

Kiinnostaako valu-, kellari- tai harkkoperustus

Ota yhteyttä ja kysy lisää